Projecten

De mensen die wel eens mee geweest zijn naar Kpandai, kennen ‘m misschien nog wel: ICT-teacher Innocent. Hij geeft al jaren ICT-les aan de kinderen van de Don Theoboldschool. Hij doet dit vrijwillig, tegen een kleine vergoeding en zonder opleiding.

Stichting GiGha heeft gedurende jaren stap voor stap gewerkt aan de realisatie van een operatiekamer in het Kpandai Health Center. In 2017 werd de eerste operatie uitgevoerd: een spoed-keizersnede. Sindsdien zijn vele levensreddende operaties uitgevoerd.

Het Junior High School-project (Gha Na Kpandai) ontstond in februari 2006 onder een groepje jongeren uit de Zuidhovenkerk in Dordrecht. Met de bouw van school beschikt Kpandai sinds 2008 ook over voortgezet onderwijs.

Het Kpandai Health Center had behoefte aan een generator, zodat er altijd elektriciteit is voor bijvoorbeeld levensreddende bloedtransfusies en tijdens operatie. Dankzij het Nederlands Albert Schweitzerfonds is dit in 2011 realiteit geworden.

In 2011 heeft Stichting GiGha een bloedkoelkast voor het Kpandai Health Center gefinancierd.

Stichting GiGha startte in 2011 het project Huisvesting voor medisch personeel van het Kpandai Health Center.

Stichting GiGha sponsorde de opleiding van een arts voor het Kpandai Hospital

In 2008 heeft Stichting GiGha bijgedragen aan de bouw van een kleuterschool in het vissersdorp Nkanchina.

Een van de eerste projecten van Stichting GiGha was de aanschaf van een pick-up in 2009. De auto doet dienst als ambulance voor het Kpandai Health Center. In 2016 heeft Stichting GiGha bij gedragen aan groot onderhoud van de pick-up, zodat die weer even mee kan.